برای اطلاعات بیشتر درمورد بیماری های نشیمنگاهی به مطلب زیر توجه کنید.
در سبک زندگی جدید انسان ها و پیشرفت فناوری و تکنولوژی، تحرک و فعالیت روزانه، به مقدار زیادی کاهش یافته و مدت زمان نشستن ها به ویژه پشت سیستم های کامپیوتری روز به روز افزایش می یابد.
به همین نسبت میزان ابتلا به بیماری های نشیمنگاهی نیز افزایش یافته و تعداد مراجعین این کلینیک ها هر روز بیشتر می شود.
در زیر به توضیح چند بیماری نشیمنگاهی می پردازیم.
هموروئید یا بواسیر چیست؟
به سیاهرگ های متورم شده در قسمت نهایی راست روده و نزدیکی مقعد، بواسیر یا هموروئید گفته می شود.هر گونه فشار بیش از حد به رگ های ناحیه راست روده و مقعد که موجب کشیدگی، نازک شدن و سپس تورم دیواره رگ های این قسمت ها شود، می تواند منجر به این بیماری گردد.
فیستول چیست؟
فیستول اصطلاحاً به عفونت بین پوست و باز شدن عضلانی در پایان دستگاه گوارش گفته میشود. این بیماری حاصل یک عفونت در محل پوست مقعد است که معمولا نیاز به درمان دارد. همچنین شامل دهانه ای در اطراف مقعد می باشد که گاهی از آن چرک خارج میشود.
کیست مویی چیست؟
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال زمانی ایجاد می شود که مو به درون پوست نفوذ کرده و به درون آن فرو رود. هنگامی که مو به پوست میرسد ، یک تکه پر از مایعات ایجاد می شود که ممکن است به کیست تبدیل شود، در نهایت این ناحیه متورم خواهد شد.
شقاق یا فیشر چیست؟
شقاق یا فیشر که نام انگلیسی آن است و ترک یا چاک خوردگی نام فارسی آن میباشد در حقیقت همان زخم شدن لبه داخلی مقعد می باشد .
آبسه مقعد چیست ؟
اگر دهانه غده هایی که در نزدیکی مقعد هستند بسته شود، غده دچار عفونت می گردد و آرام آرام متورم می شود و حاوی چرک خواهد شد. در نتیجه آبسه شکل می گیرد.
هموروئید ترومبوزه چیست؟
هموروئید ترومبوزه از دیگر انواع بیماری های نشیمنگاهی می باشد، این بیماری باعث ایجاد یک زائده خارجی به صورت ناگهانی در دهانه ی مقعد می شود.اکثر افرادی که به هموروئید ترومبوزه مبتلا می شوند فشار عصبی و استرس بالایی را در مدت زمان یک هفته پیش از بیماری تجربه کرده اند.
زگیل تناسلی چیست؟
زگیل تناسلی، بیماری مسری و ناشی از مقاربت است، دلیل اصلی این بیماری ویروس پاپیلوم است که ویروسی انسانی بوده و HPV نامیده می شود. روند درمان زگیل تناسلی و از بین بردن براحتى و توسط ليزر Co2 انجام ميشود هرچند كه ويروس عامل آن هميشه در بدن باقى مى ماند و در صورت ضعيف شدن سيستم ايمنى بدن در اثر بيماريهاى شديد مجدد فعال و منجر به ايجاد زگيل هاى جديد ميشود.
درمان بیماری های نشیمنگاهی
درمان بیماری های نشیمنگاهی از روش های متفاوتی از جمله درمان خانگی، دارویی، جراحی سنتی و لیزر قابل انجام است. لیکن اکثر پزشکان به منظور سهولت کار درمان و کاهش دوران نقاهت درمان با لیزر را توصیه می کنند.
پیشگیری از بیماری های نشیمنگاهی
- انجام فعالیت های ورزشی به صورت روزانه
- سبک زندگی سالم و رژیم غذایی حاوی فیبر
- استراحت های کوتاه پس از هر 30 دقیقه نشستن