فهرست محتوا
برای آگاهی بیشتر در مورد درد کیست مویی در این مطلب با ما همراه باشید.
کیست مویی چیست؟
کیست مویی که به نام سینوس پیلونیدال نیز شناخته می شود و در قسمت پایین کمر بین شکاف باسن ایجاد می شود و زمانی ایجاد می شود که مو به درون پوست نفوذ کرده و به درون آن فرو رود.
این بیماری در روزهای ابتدایی نشانه و علائمی ندارد و فردی که به آن مبتلا می شود، به سرعت متوجه حضور سینوس پیلونیدال نمی شود. شاید برایتان سوال پیش بیاید که دلیلش چیست؟ علتش این است که شکل ظاهری کیست مویی در روزهای اول، همانند یک گودی یا فرورفتگی قرمز رنگ بسیار کوچک است.
هنگامی که مو به پوست میرسد، یک تکه پر از مایعات ایجاد می شود که ممکن است به کیست تبدیل شود، در نهایت این ناحیه متورم خواهد شد. در صورتی که این عارضه عفونی شود، می تواند باعث ایجاد آبسه ای درناک گردد.
می توان گفت افرادی که زمان زیادی را در حالت نشسته سپری می کنند و اکثر مردان به دلیل داشتن موی فراوان بر روی بدن خود، نسبت به خانم ها بیشتر به کیست مویی مبتلا می شوند.
علائم سینوس پیلونیدال چیست؟
- خارج شدن مو از ضایعه
- ایجاد سوراخهایی در پوست
- رطوبت غیرمنتظره در پایین کمر
- درد در هنگام نشستن و ایستادن
- ایجاد عفونت ، تب و لرز و حالت تهوع
- ترشح چرک و خونابه به همراه بوی بد
- قرمزی پوست و ایجاد زخم در پوست اطراف آن
- تورم در فاصله بین دو باسن و کمی بالاتر از مقعد
دلایل ایجاد سینوس پیلونیدال چیست؟
- ژنتیک
- اختلالات هورمونی
- چاقی و اضافه وزن
- نشستن بیش از حد
- داشتن موی فراوان بر کفل
درد کیست مویی به چه صورت می باشد؟
درد کیست مویی به دو صورت “خفیف” و ” مزمن” وجود دارد.
درد خفیف سینوس پیلوندال:
در این مرحله از بیماری فرد درد زیادی را احساس نمی کند زیرا مقداری از چرک و عفونت خود به خود خارج شده و به سطح پوست راه می یابد در نتیجه فرد فشار و درد کمتری را متحمل می شود. می توان از طریق درمان های خانگی و مصرف برخی از داروها آن را کنترل و درمان کرد.
درد مزمن سینوس پیلونیدال:
در این مرحله از بیماری کیست دچار عفونت و تورم می باشد و روش های درمان خانگی پاسخگو نمی باشد و فرد درد زیادی را تجربه می کند. برای کاهش عفونت باید آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز می کند مصرف کرد و برای کاهش و رفع درد کیست مویی در این مرحله باید مسکن هایی از جمله: آیبوپروفن یا پاراسیتامول استفاده کرد. بهترین روش برای درمان در این مرحله، عمل کیست با لیزر می باشد.
در صورت تداوم درد، تنها راه درمان جراحی یا لیزر کیست مویی می باشد تا چرک و عفونت به صورت کامل تخلیه شود.
درمان سینوس پیلونیدال
درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال روشی به جز جراحی نیست. زیرا باید کیست به طور کامل و گاهی اوقات حتی بافت های ناسالم اطراف آن برداشته شوند. روش های جراحی سینوس پیلونیدال لیزر و جراحی سنتی می باشد که در زیر به توضیح هر یک می پردازیم.
لیزر سینوس پیلونیدال
لیزر کیست مویی برای برداشتن کامل ضایعه در مراحل پیشرفته کیست مویی کاربرد دارد. با لیزر میتوان بافت حاوی کیست را بطور کامل برداشت. این روش در عمل کیست مویی وسیع؛ کیست مویی با سینوس های متعدد و کیست مویی عارضه دار استفاده میشود.
برخی اوقات بعضی از کیست های مویی بسته می شوند و ترشحات آن ها در ناحیه کمر جمع می شود و موجب التهاب ناحیه و تب می شوند. در این حالت بیماری به مرحله ی اورژانس رسیده است.
جراحی سینوس پیلونیدال
روش جراحی سنتی یکی از روش های درمانی است برای زمانی که هیچ گونه دارو و مسکنی، به درمان کیست مویی کمک نمی کند. در این روش با استفاده از بیهوشی و یا بی حسی و ایجاد حفره ای با سایز متغیر، کیست از بدن فرد خارج می شود.
در این روش ناحیه ی عمل شده بخیه زده نمی شود و به صورت حفره ای خالی باقی می ماند، که نهایتاً به صورت خود به خود ترمیم می شوند.
پس از انجام جراحی کیست مویی با روش باز، نیاز است روزانه پانسمان خود را تعویض نمایید، چرا که تا یک هفته پس از عمل شاهد وجود ترشحاتی خواهید بود.
مزیت باز ماندن محل جراحی، خروج چرک و عفونت به صورت کامل می باشد.
سینوس پیلونیدال عود شده
پس از جراحی سینوس پیلونیدال، ممکن است به سبب کوتاهی در لیزر موهای زائد و یا عدم تخلیه کامل چرک و عفونت، کیست مویی مجدد عود کند. گاهی نیز بخیخ زدن کیست مویی پس از جراحی موجب می شود عفونت و چرک با قی مانده به صورت خود به خود تخلیه نشود و کیست مجدد عود کند. در صورتی که اگر تخلیه با دقت صورت گیرد و زخم نیز باز گذاشته شود و لیزر موهای زائد نیز پس از عمل مداوم انجام شود تا 90 در صد از احتمال عود مجدد بیماری کاسته می شود.
چرا که جراحی کیست مویی عود شده به مراتب چندین برابر سخت تر از اولین جراحی است.
چرا کلینیک لیزر شفا؟
کلینیک شفا بیش از ۱۵ سال است که صرفا بر روی درمان بیماری های نشیمنگاهی (مقعدی) متمرکز می باشد و دارای با تجربه ترین کادر پزشکی در زمینه بیماری های مقعدی می باشد که نقش این تجربه در کاهش درصد عود بیماری و تشخیض و درمان صحیح بیماری بسیار ارزشمند می باشد. شما می توانید اطمینان حاصل فرمایید که در این کلینیک جراحی راحت و با حداقل درد و خونریزی را تجربه خواهید کرد.
یک 3 نظر
fatemeh
سلام سینوس پیلونیدال من به مرحله درد مزمن رسیده و چون پشت کنکوری ام حاضر به عمل نیستم خواهش میکنم بگید که چه انتی بیوتیک هایی باید مصرف کنم واقعا دردم شدید و به درسم داره لطمه میزنه (از اونجایی که از عمل میترسم🙈🙈🙈 حتما بعد کنکور برای لیزر میام)
مدیر سایت
لطفا به يك پزشك در نزديكى خود مراجعه كنيد تا هم تشخيص قطعى براى شما بگذارد و هم انتى بيوتيك مناسب براى شما تجويز كند
fatemeh
چه انتی بیوتیک هایی باید مصرف شه؟