پیش از پرداختن به علت های بروز هموروئید ترومبوزه ، توضیحات مختصری در خصوص آن می دهیم.
هموروئید ترومبوزه چیست؟
هموروئید ترومبوزه یا بواسیر خارجی از دیگر بیماری های نشیمنگاهی می باشد که باعث ایجاد یک زائده خارجی در دهانه ی مقعد می شود.
اکثر افرادی که به هموروئید ترومبوزه مبتلا می شوند فشار عصبی و استرس بالایی را در مدت زمان یک الی چند هفته پیش از بیماری تجربه کردند.
علائم بواسیرخارجی
احساس خارش اطراف مقعد
تورم و التهاب در اطراف مقعد
خونریزی به هنگام اجابت مزاج
تجمع لخته خون در بافت بواسیر
احساس درد هنگام دفع مدفوع،نشستن و حتی پیاده روی
علت های بروز هموروئید ترومبوزه
بارداری و زایمان
رژیم غذایی کم فیبر
اجتناب از دفع به موقع مدفوع
کم تحرکی و نشستن به مدت طولانی
اعمال فشار بیش از حد به هنگام اجابت مزاج
افزایش سن ( به دلیل تضعیف و آسیب پذیری بافت های حمایت کننده ی عروق مقعد)
علت های شایع ابتلا به هموروئید ترومبوزه
یکی از دلیل های اصلی هموروئید ترومبوزه زور زدن هنگام دفع می باشد
زور زدن هنگام دفع مدفوع می تواند منجر به خراش توده و خونریزی شود. گاهی فشار به هموروئید می تواند توده را به سمت بیرون مقعد بیاورد.
معمولاً فرد به علت فعالیت های سنگین و شدید ، برداشتن یک جسم سنگین، یا یک فشار یا یک استرس روحی دچار این بیماری می شود. در کتاب های درسی جراحی به ندرت از این موضوع یاد شده ولی در تجربه کاری بسیار شایع می باشد و وقتی از مریض پرسیده می شود، مشاهده می گردد طی یک روز تا یک هفته قبل از شروع این بیماری ، افراد یک استرس سنگین را پشت سر گذاشته اند.
ترومبوزه در خانم ها و آقایان
شیوع هموروئید خارجی بین خانم ها و آقایان تفاوت عمده ای ندارد، ولی برخی آمارها نشان می دهد آقایان مراجعه بیشتری به پزشک دارند. همه افراد سالم جامعه ممکن است به درجاتی از هموروئید مبتلا باشند و در کسانی که یبوست طولانی مدت دارند، شیوع بواسیر بیشتر است. این یعنی اگر یبوست درمان شود، تا حد زیادی علائم بواسیر هم بهبود می یابد.