رابطه جنسی مقعدی اصطلاحی است که برای هر نوع از فعالیت های جنسی که مقعد را درگیر میکند به کار میرود و الزما به معنی آمیزش جنسی مقعدی نیست. ناحیه مقعد گیرنده های حسی عصبی زیادی دارد که همین موضوع موجب حساس شدن این ناحیه شده است. با این حال برخی از مردم از داشتن رابطه مقعدی لذت میبرند در صورتی که باید بدانند انجام این کار برای آنها عوارض و خطراتی را به همراه خواهد داشت.
خطرات رابطه جنسی مقعدی
خطراتی که رابطه از پشت یا رابطه مقعدی برای فرد ایجاد میکند و باید از آنها آگاه بود:
بافت پوششی مقعد از واژن نازک تر بوده و فاقد ترشحات روان کننده است. همین موضوع باعث میشود تا در برابر پارگی آسیب پذیری بیشتری داشته باشد. بهتر است بدانید در صورت ایجاد زخم و خراش بر روی پوست مقعد، شرایطی برای ورود ویروس ها و باکتری به خون فراهم میشود که احتمال ابتلا به بیماری های مقعدی و یا سایر بیماری های مقاربتی دیگر از جمله ایدز را در فرد بالا میبرد.
مطالعات انجام شده نشان میدهد قرار گرفتن در معرض HIV از طریق مقعد 30 برابر بیشتر از واژن است. علاوه بر آن مقاربت مقعدی ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را افزایش میدهد که ممکن است منجر به زگیل مقعدی و سرطان مقعد شود.
بافت داخل مقعد به خوبی پوست بیرون مقعد را محافظت نمیکند. بافت خارجی ما تشکیل شده از سلول های مرده است که به عنوان یک سد محافظ در برابر عفونت عمل می کنند. بافت داخلی مقعد این محافظت طبیعی را ندارد بنابراین این ناحیه را در برابر پاره شدن و گسترش عفونت آسیبپذیر میکند.
عضله اسفنکتر در ناحیه مقعد هنگام اجابت مزاج باز و بعد از اتمام سفت و بسته میشود بنابراین دخول به مقعد میتواند بسیار دشوار و دردناک باشد. همچنین رابطه مقعدی مکرر موجب تضعیف اسفنکتر میشود و نگهداری مدفوع را برای فرد دشوار میکند و اصطلاحا فرد به بی اختیاری مدفوع مبتلا میشود.
باکتری زیادی در مقعد وجود دارد. باکتری های مقعد میتوانند شریک جنسی را آلوده کنند همینطور رابطه واژینال بعد از رابطه مقعدی میتواند منجر به عفونت واژن و مجاری ادرار در زنان شود.
عوارض رابطه جنسی مقعدی
از عوارضی که رابطه از پشت برای افراد به وجود میآورد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درد و سوزش
ممکن است در اثر فشار بالا، ناحیه مقعد دچار آسیب شود یا درد و سوزش به وجود آمده ناشی از پارگی و ایجاد خراش در دهانه مقعد باشد که میبایست با تجویز پزشک از برخی از پماد ها برای درمان آن استفاده کنید.
خونریزی
خونریزی خفیف می تواند نشانه ای از پارگی پوست اطراف مقعد (شقاق) یا بواسیر باشد. در صورت مشاهده خونریزی بهتر است برای تشخیص دقیق تر و درمان متناسب به پزشک بیماری های مقعدی مراجعه فرمایید.
مشکل در حرکات روده
اگر بر اثر درد شدید از اجابت مزاج امتناع کنید این موضوع میتواند علاوه بر کاهش حرکات روده منجر به خشکی و سفت شدن مدفوع شود که در این شرایط میتوانید از ملین های طبیعی (مواد خوراکی حاوی فیبر، روغن زیتون و…) یا مصنوعی برای نرم کردن مدفوع استفاده کنید.
علاوه بر موارد بالا ممکن است عوارض دیگری برای شما داشته باشد که ممکن است این علائم به وجود آمده حاکی از یک بیماری مقعدی باشد. بنابراین بهتر است هنگام مشاهده اینگونه علائم برای درمان و رفع آنها از یک پزشک متخصص کمک بگیرید:
- احساس درد شدید
- شکاف و پارگی در مقعد
- خونریزی شدید یا ادامه دار
- از دست دادن کنترل مدفوع (بی اختیاری)
- علائم بیماری های مقاربتی، مانند ترشح، برآمدگی، زخم یا تب