از هزینه درمان شقاق چه میدانید؟
در این مقاله قصد بررسی هزینه های درمان شقاق را خواهیم داشت. بدین منظور ابتدا باید با بیماری شقاق یا فیشر مقعدی آشنا شده تا بتوان پس از بررسی علائم و نشانههای آن و همچنین علت بروز آن به روش درمان آن رسید. پس از آن میتوان به مرور و بررسی فاکتورهای مهم در هزینه درمان شقاق رسید. با ما همراه باشید.
شقاق یا فیشر مقعدی یکی از بیماریهای نشیمنگاهی است که باعث ایجاد ترک خوردگی یا چاک خوردگی در لبه داخلی مقعد میشود. این حالت معمولا در اثر وارد آمدن فشار به ناحیه مقعد اتفاق میافتد. از علل اصلی ایجاد شقاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یبوست مداوم
- اسهال طولانی
- استفاده بیش از حد از داروهای ملین و مسهل
- اختلالات روحی مانند افسردگی و استرس
- زور زدن بیش از حد هنگام دفع
- بیش از حد نشستن در توالت
در واقع مواردی مانند یبوست باعث کند شدن حرکات روده میشود و در نتیجه مدفوع سفت شده و هنگام عبور از دهانه مقعد به علت سفت و سخت بودن، خراش ایجاد کند در نتیجه این خراش به مرور زمان عمیقتر شده و به شقاق تبدیل میشود.
از علائم شقاق یا فیشر یا همان چاک خوردگی مقعد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس سوزش، خارش و درد در اطراف مقعد
- دفع خون به رنگ روشن
- وجود رگههای خون روی دستمال توالت پس از اجابت مزاج
- درد مخرج که یکی از نشانههای اصلی شقاق میباشد
در هر صورت به علت تشابه این علائم با علائم سایر بیماریهای ناحیه مقعد بهتر است برای تشخیص نهایی به پزشک متخصص مراجعه کنید.
هزینه های درمان شقاق در مراحل اولیه چه قدر است؟
طبیعتا هزینه درمان شقاق به شرط اینکه در مراحل اولیه شناسایی شود خیلی کمتر از مراحل پیشرفته آن خواهد بود. پس از مشاهده اولین علائم برای درمان و گرفتن مشاوره به پزشک متخصص مراجعه کنید. وی با ارائه راهکارهای ساده هزینه درمان شقاق را تا میزان زیادی برای شما کاهش خواهد داد. این راهکارها عبارت است از:
- جلوگیری از ابتلا به یبوست از طریق مصرف میوه و سبزیجات، آجیل، حبوبات و مکمل فیبردار
- نوشیدن روزانه 6 الی 8 لیوان آب به منظور بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- داشتن تحرک کافی به میزان حداقل 20 دقیقه در روز
- به تاخیر نینداختن اجابت مزاج
- بیش از حد زور نزدن و در توالت ماندن هنگام اجابت مزاج
- در صورت لزوم برای کاهش درد و التهاب پزشک از پماد آنتی فیشر و داروهای مسکن استفاده خواهد کرد
هزینه درمان شقاق در مراحل اولیه تنها شامل ویزیت پزشک و پرداخت هزینه برای گرفتن دارو میباشد. این حالت زمانی اتفاق میافتد که در همان مراحل اولیه بروز شقاق یا فیشر مقعد به پزشک مراجعه کنید و از آن غافل نشوید. در صورتی که به توصیههای پزشک در این مراحل گوش دهید و آنها را کاملا رعایت کنید نیازی به پرداخت هزینه درمان شقاق در مراحل بعدی نخواهد بود.
هزینه درمان شقاق در مراحل پیشرفته
در این قسمت هزینه درمان شقاق در مراحل پیشرفته یعنی زمانی که دیگر راهکارهای ساده و کم هزینهای که در بالا ذکر شد، دیگر جواب ندهد، را بررسی خواهیم کرد. برای مراحل پیشرفته این بیماری روشهای درمان زیر در نظر گرفته میشود:
- جراحی
- لیزر
اگر بخواهیم از هزینه درمان شقاق با استفاده از جراحی صحبت کنیم باید گفت بیمه معمولا هزینه درمان شقاق با جراحی را به علت اینکه نیاز به بستری شدن دارد پرداخت خواهد کرد. حتی برخی از بیمارستانهای دولتی ممکن است این عمل را رایگان انجام دهند. اما اینکه آیا این روش درمانی با توجه به عوارضی که دارد مناسب شما میباشد یا خیر توسط پزشک تعیین خواهد شد.
در مورد پرداخت هزینه درمان شقاق با لیزر باید گفت از آنجایی که لیزر بدون نیاز به بستری و به صورت سرپایی انجام میشود، بیمه هزینه آن را پرداخت نخواهد کرد اما درمان شقاق با لیزر دارای مزایای زیادی است که حتما پزشک متخصص هنگام مراجعه برای شما آن را توضیح خواهد داد. اگرچه بیمه هزینه درمان شقاق با لیزر را پرداخت نخواهد کرد اما این بدین معنا نیست که هزینه درمان شقاق با جراحی لزوما کمتر خواهد بود زیرا بستری در بیمارستان خود دارای آیتمها و فاکتورهای زیادی خواهد بود که صورت حساب شما را بالا خواهد برد! بنابراین برای تعیین هزینه درمان شقاق با لیزر باید توسط پزشک متخصص ویزیت شوید تا وی شما را در میزان هزینهها راهنمایی کند.