درمان بواسیر خونی به چه نحوی است؟ آیا درمان قطعی برای این عارضه وجود دارد؟ بواسیر خونی گونه ای از بواسیر است که بیمار در خلال آن خونریزی های شدیدی در ناحیه مقعد را امتحان خواهد کرد. خونریزی هایی که اغلب در زمان دفع مدفوع است ولی در بعضی موارد در شرایط عادی نیز بیمار خونریزی شدیدی دارد. از عوارض ناشی از این بیماری می توان به کم خونی و فقر آهن اشاره نمود. این عارضه هنگامی به وجود می آید که عروق خونی پیرامون مقعدی دستخوش کشش و فشار شده و سبب خونریزی می شود.
همانگونه که قبلا بیان شده بواسیر خونی به علت دفع چشمگیری خون سبب کم خونی می شود به خاطر این مسئله احتیاج به درمان سریع دارد. امروزه برای درمان بواسیر خونی راه حل های متنوعی وجود دارد ولی بایستی دقت کنید این عارضه از نوع پیشرفته بواسیر است که افزون بر معالجه سریع احتیاج به درمان قطعی نیز دارد. آسان ترین و اثربخش ترین شیوه معالجه این بیماری به وسیله لیزر است.
لازم به ذکر است که درمان بواسیر با دارو یا به روش خانگی تاثیر چندانی نداشته و گاهی نیز باعث بدتر شدن بیماری می شود. بهترین شیوه درمانی پیشنهادی لیزر می باشد.
آشنایی با نحوه درمان بواسیر خونی با دارو
برای درمان بواسیر خونی به کارگیری دارو های بواسیر را نمی توان به عنوان یک شیوه درمان قطعی شناسایی نمود هرچند در بعضی موارد به کارگیری دارو در درمان این بیماری نقش دارد ولی این شیوه درمانی را فقط می توان به عنوان راه حلی برای افت نشانه های بواسیر خونی من جمله درد، خارش، سوزش و خونریزی به کار برد.
بعضی از دارو های پر مصرف در درمان بواسیر خونی شامل:
- آنتی بیوتیک
نابود کننده میکروب های موجود در پیرامون مقعد که می تواند سبب تشدید و شدت بیماری شود.
- مسکن ها
یکی از دارو های درمان بواسیر خونی مسکن ها می باشند که سبب تسکین و افت درد در بیمار می شوند.
- ضد التهاب
این نوع داروها سبب می شوند که التهاب و سوزش پیرامون مقعد کاهش و متوقف شوند.
- ملین ها
از دیگر دارو های درمان بواسیر خونی می توان به ملین ها اشاره نمود. این نوع دارو از ایجاد قبضی و بالا رفتن شدت بیماری پیشگیری می کند.
لازم به ذکر است که درمان بواسیر با دارو یا به روش خانگی تاثیر چندانی نداشته و گاهی نیز باعث بدتر شدن بیماری می شود. بهترین شیوه درمانی پیشنهادی لیزر می باشد.
نحوه درمان بواسیر خونی به روش خانگی
بعضی از اساسی ترین شیوه های درمان به شیوه خانگی به شرح زیر است:
- تغییر تغذیه
به کار گیری خوراکی های سرشار از فیبر و قرار دادن آن در منوی غذایی، به درمان هرچه بیشتر این عارضه کمک می کند. به کارگیری مواد غذایی فیبر دار به ممانعت از ایجاد یبوست که یکی از دلایل عمده بواسیر است کمک بسزایی می کند. از جمله مواد خوراکی فیبردار می توان اقسام میوه ، سبزیجات، نان و غلات را نام برد.
- بالا بردن فعالیت بدنی
اعمال ورزش های ساده و سبک نظیر پیاده روی در خلال روز می تواند در پیشرفت راندمان روده اثربخش باشد و شخص را از شر این بیماری نجات دهد.
- پاکیزه نگه داشتن مقعد
اگرچه این مورد در عارضه بواسیر مقداری مسئله ساز است ولی توجه به آن به سرعت روال درمان بواسیر خونی کمک شایانی خواهد نمود. برای این هدف ضروری است مقعد را با یک لیف نرم و آب گرم شستشو نمود.
- مصرف آب
نوشیدن زیاد آب می تواند در پیشرفت راندمان روده و شل نمودن مدفوع کمک کند. این عمل سبب ممانعت از ایجاد یبوست در شخص می شود. بهتر است روزانه 8 الی ۹ لیوان آب بنوشید.
- وان آب گرم
یکی دیگر از راهکار های اثربخش در درمان به روش خانگی نشستن در وان آب گرم است که می توان روزانه چند دقیقه این کار را انجام داد.
- کمپرس سرد
قرار دادن کمپرس بر روی پیرامون مقعد می تواند نشانه های ناشی از آن نظیر درد و خارش و سوزش را کاهش دهد.
- اجتناب از نشستن در دستشویی به مدت زیاد
- اجتناب از مصرف نوشیدنی های الکلی و استفاده از مواد مخدر
- اجتناب از به کارگیری مواد کافئین دار
- پرهیز از نشستن یا ایستادن به مدت زمان بسیار
- پایین آوردن وزن
درمان بواسیر خونی با لیزر
برخلاف شیوه های جراحی که بایستی بیمار چند روز در بیمارستان بستری باشد و دوره نقاهت دردناکی را طی کند. اما به لطف به کارگیری لیزر معالجه خیلی راحت، بدون درد و مهمتر از همه سرپایی انجام می گیرد و بعد از لیزر می توان به زندگی معمولی خود بازگشت. دو شیوه لیزر برای درمان بواسیر خونی به صورت قطعی وجود دارد که دکتر با توجه به نوع و میزان بواسیر شخص یکی از آن ها را بر می گزیند در زیر به آن ها خواهیم پرداخت.
- اشعه درمانی
لیزر اشعه درمانی اکثر اوقات برای معالجه بواسیر درجه 1 و 2 به کار برده می شود. با نابود کردن برآمدگی های ورم کرده به وسیله این اشعه راندمان فوری و بدون درد و خونریزی را به همراه خواهد داشت.
- لیزر CO2
برای معالجه بواسیر درجه 3 و 4 از این نوع لیزر استفاده می کنند. در بواسیر درجه 3 و 4 معمولا رگ ها بزرگ شده و برجسته شده که بایستی به وسیله لیزر CO2 بریده شوند. در زمان برش به هیچ عنوان خونریزی ایجاد نمی شود بلافاصله بعد از برش رگ های خونی بازسازی شده و چرکیی ایجاد نمی شود و احتیاجی به پانسمان نیست.تمام موارد ذکر شده سبب شده که دیگر احتیاجی به بستری شدن نداشته باشد.