برای آگاهی بیشتر در مورد عمل فیستول با ما همراه باشید.
در این مقاله قصد بررسی دوره نقاهت فیستول بعد از عمل فیستول را داریم. بدین جهت ابتدا باید با بیماری فیستول آشنا شد، نشانهها و علائم اصلی و مهم آن را شناخت تا بتوان به راههای درمان آن مانند لیزر و جراحی رسید تا پس از آن به بررسی دوره نقاهت در صورت استفاده از هر کدام از این روشهای درمانی پرداخت. پس با ما همراه باشید.
جراحی و لیزر یا عمل فیستول، جزء روش های تهاجمی درمان می باشند که می توانند عفونت را رفع کنند.
با ما همراه باشید تا در این مطلب به توضیحی در رابطه با انواع روش های عمل فیستول بپردازیم.
روش فلپ آدوانسمنت در عمل فیستول:
این روش از طریق کمک گرقتن از برخی بافت های بدن مثل روده، فیستول ترمیم و درمان می شود. این روش بیشتر برای افرادی که در معرض بی اختیاری مدفوع هستند پیشنهاد می شود.
طبق گزارشات نشان داده شده است که در این روش 50 درصد موفقیت امکان دارد.
روش استن در عمل فیستول:
در این روش، مجرای به وجود آمده را توسط نخ بخیه طی 6 تا 12 هفته پر می کنند و همین امر باعث تخلیه عفونت می شود.
روش استن اکثرا برای بیماری هایی که نوع پیچیده ای دارند و و بخشی از عضله اسفنکتر را درگیر کرده، کاربرد دارد. یکی از عوارض های فیستول پیچیده، بی اختیاری گاز روده می باشد که از طریق عمل فیستول می توان آن را درمان کرد.
روش فیستولوتومی در عمل فیستول:
در فیستولوتومی برش باز در تمامی طول فیستول زده می شود تا بیماری ترمیم نیابد. این روش پوست به طور کلی باز شده است، یک تا دو ماه زمان برای ترمیم نیاز دارد.
روش پلاگین بیولوژیکی در عمل فیستول:
این پلاگین بافت انسانی است و از روده گرفته شده است. پلاگین بیولوژیکی به سوراخ داخلی فیستول بخیه زده می شود تا در اطراف آن بافت جدیدی رشد کند. عوارض این جراحی، جابه جایی فیستول و تشکیل آبسه می باشد.
اگر بخواهیم به زبان ساده فیستول مقعد را بشناسیم باید گفت این بیماری یک اختلال غیر طبیعی بین کانال مقعد و روده بزرگ میباشد که در واقع باعث ایجاد مجرا یا کانالی غیر طبیعی بین این دو قسمت از بدن میشود و چون از مرکز عفونت بدن میگذرد، از فیستول ترشحات چرکی و بد بو به بیرون ترشح میشود. این اختلال به راحتی از طریق جلوگیری از ایجاد آبسه در مقعد قابل پیشگیری است. در واقع با مشاهده آبسه مقعد برای تخلیه اصولی آن به پزشک متخصص مراجعه کنید. البته این بدین معنا نمیباشد که تمامی آبسهها به فیستول تبدیل میشوند.
از علائم فیستول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تب
- داشتن آبسه مقعد به طور مداوم
- بروز اختلالات در دفع مدفوع یا اجابت مزاج
- وجود التهاب و قرمزی در پوست اطراف مقعد
- احساس درد پس از دفع مدفوع یا اجابت مزاج
- ایجاد حساسیت پوستی در پوست اطراف مقعد
- احساس سوزش و خارش در پوست اطراف مقعد
- وجود برجستگیهای مشخص در اطراف مقعد که قبلا وجود نداشته باشد
- تخلیه ترشحات چرکی و یا خون از داخل یک یا چند سوراخ از اطراف مقعد که معمولا بد بو نیز میباشد و البته بعد از تخلیه درد فیستول تا حد زیادی کاهش مییابد
پس از مشاهده اولین علائم برای تشخیص نهایی به پزشک مراجعه کنید تا وی پس از معاینه بالینی شما از میان روشهای درمانی موجود مانند لیزر و عمل فیستول یک مورد را انتخاب کند. همچنین پزشک متخصص درباره دوره نقاهت فیستول پس از جراحی یا لیزر برای شما عزیزان توضیحاتی خواهد داد.
شکل 1- دوره نقاهت فیستول چقدر است؟
دوره نقاهت فیستول با لیزر چگونه است؟
جراح با استفاده از لیزر اقدام به برش ناحیه و برداشتن فیستول میکند. پس از آن دستورالعمل خاصی برای گذراندن دوره نقاهت فیستول توسط پزشک به بیمار داده میشود که اگر میخواهید نتیجهای مثبت از لیزر درمانی خود داشته باشید ملزم به رعایت آن هستید. این دستورالعمل عبارت است از:
- نیاز به 3 تا 5 روز استراحت در خانه دارید
- نیازی به تعویض روزانه پانسمان و بخیه نخواهد بود
- از نشستن بر روی سطوح سخت و سفت خودداری کنید
- همچنین باید از غذاهای ملین و سبک مانند سوپ استفاده کنید
- برای نشستن از بالشتکهای مخصوص جراحی فیستول استفاده کنید
- یک روز پس از جراحی با لیزر از انجام هر گونه فعالیت اضافی خودداری کنید
- در طول 24 ساعت پس از جراحی با لیزر فیستول به یک همراه نیاز خواهید داشت
آیا دوره نقاهت فیستول با لیزر میتواند کوتاهتر شود؟
در جواب به این سوال که آیا دوران بهبودی فیستول با لیزر میتواند کوتاهتر شود؟ باید گفت بله با انجام ورزشهای مخصوص و توصیه شده توسط پزشک میتوانید دوره نقاهت فیستول را راحتتر پیگیری کنید. در مورد عوارض جراحی با لیزر باید گفت معمولا اگر فیستول به این روش درمان شود عوارض بسیار کمی خواهد داشت. در واقع مدیریت صحیح این عوارض به خود بیمار نیز بستگی دارد. برای مثال اگر عارضهای در دوره نقاهت فیستول مشاهده شد، میتوانید هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا به موقع شناسایی و درمان شود. از جمله این عوارض میتوان موارد زیر را نام برد:
- درد زیاد
- تب شدید
- ظهور مجدد آبسه مقعدی
دوره نقاهت فیستول با جراحی چگونه است؟
برای اینکه با دوره نقاهت فیستول با جراحی آشنا شوید با ما همراه باشید.
- مصرف غذاهای ملین مانند سوپ
- مصرف غذاهای پر فیبر مانند میوه و سبزیجات
- ورزش منظم باعث افزایش سرعت بهبودی خواهد شد
- مراقبت از زخم به خصوص در روزهای اول با احتیاط لازم است
- مصرف آنتیبیوتیک تجویز شده توسط پزشک سر ساعت منظم
- مصرف داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک در صورت نیاز
- معمولا بیمار همان روز یا با یک روز بستری در بیمارستان مرخص خواهد شد
امیدواریم با خواندن این مقاله با بیماری فیستول، عمل فیستول و علائم و نشانههای آن آشنا شده باشید و همچنین سعی بر این شد تا دوره نقاهت فیستول با روش جراحی و لیزر به خوبی توصیف شود.