آیا از دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه چیزی میدانید؟
در این مقاله قصد بررسی دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه یا همان بواسیر ترومبوزه را داریم. بدین جهت ابتدا بایستی با بیماری بواسیر یا هموروئید ترومبوزه آشنا شویم، علائم و نشانههای آن را بشناسیم تا پس از آن بتوانیم به انواع روشهای درمان آن مانند جراحی و لیزر برسیم. پس از آن میتوان به بررسی دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه در صورت استفاده از هر کدام از روشهای ذکر شده پرداخت. پس با ما همراه باشید.
بواسیر یا هموروئید به رگها و یا عروق خونی گشاد شده یا دچار ورم شده داخل مقعد گفته میشود که در برخی از موارد خود را به صورت تودههای آویزان از دهانه مقعد یا همان مخرج نشان خواهند داد. این بیماری در صورت پیشرفت میتواند بسیار آزار دهنده و در عین حال دردناک باشد به گونهای که حتی نشستن یا راه رفتن را برای بیمار مشکل کند. حال اگر بواسیر یا هموروئید با یک لخته خون یا ترومبوزه همراه باشد به آن هموروئید ترومبوزه میگویند. در واقع منظور از ترومبوزه همان لخته خونی اطراف بواسیر یا هموروئید است. به طور کلی هموروئید در دو نوع داخلی و خارجی وجود دارد. علاوه بر این هموروئید خارجی نیز خود دارای 4 درجه یا گرید (Grade) میباشد:
- درجه اول یا گرید اول که تنها علامت آن خونریزی میباشد و در بیشتر مواقع فاقد درد است.
- درجه دوم یا گرید دوم که دارای درد و است و خود را به صورت تودههای آویزان از دهانه مقعد نشان میدهد که پس از هر بار اجابت مزاج خود به خود به داخل مقعد باز میگردند.
- درجه سوم یا گرید سوم که تمام علائم و نشانههای هموروئید درجه 2 یا گرید 2 را دارد جز اینکه تودههای بیرون زده دیگر به خودی خود به داخل مقعد و سر جای خود باز نگشته بلکه با فشار دست این اتفاق میافتد.
- درجه چهارم یا گرید چهار که تمام علائم و نشانههای هموروئید درجه 3 یا گرید 3 را دارد به جز اینکه تودههای بیرون زده دیگر با فشار دست نیز به داخل مقعد و سر جای خود باز نگشته و همان گونه بیرون از مقعد باقی خواهند ماند که درد بسیار زیادی را برای بیمار به خصوص هنگام نشستن، راه رفتن و رانندگی ایجاد خواهد کرد.
از علائم هموروئید ترومبوزه میتوان موارد زیر را نام برد:
- احساس سوزش و خارش در اطراف مقعد
- تورم و یا التهاب در اطراف مقعد
- وجود توده آویزان از دهانه مقعد به همراه لخته خون یا همان ترومبوزه
- خونریزی هنگام اجابت مزاج یا پس از آن
- احساس درد به خصوص هنگام نشستن، راه رفتن و …
دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه چگونه است؟
در این روش جراح با استفاده از روش هموروئیدکتومی اقدام به برش ناحیه و برداشتن هموروئید ترومبوزه میکند. پس از انجام این عمل بیمار باید ضمن رعایت نکات مخصوصی در دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه بهترین نتیجه را نیز بگیرد. این نکات عبارتاند از:
- استراحت مطلق و یا کامل پس از جراحی به خصوص در سه روز اول به معنای پرهیز از انجام هر گونه فعالیت.
- احساس درد در دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه کاملا طبیعی است برای رفع آن از مسکنهای تجویز شده توسط پزشک و حمام سیتز یعنی نشستن در وان یا تشت آب گرم به همراه چند قطره بتادین بهره ببرید. همچنین میتوانید از کمپرس سرد نیز استفاده کنید.
- به منظور عدم ابتلا به یبوست به عنوان عامل اصلی هموروئید یا بواسیر از نوشیدن روزانه 8 الی 10 لیوان آب، میوه و سبزیجات غافل نشوید.
- تعویض مرتب و اصولی پانسمان به منظور عدم ابتلا به عفونت ضرورت دارد. همچنین مصرف آنتیبیوتیک طبق نظر پزشک بسیار موثر خواهد بود. علاوه بر این شستشوی مرتب این ناحیه با آب گرم و خشک کردن آن با یک حوله نرم نیز توصیه میشود.
- از نشستن بر روی سطوح سخت خودداری کنید. بهترین کار نشستن بر روی بالشتکهای مخصوص جراحی هموروئید که به شکل دونات است، میباشد.
- پس از رفع دوره استراحت مطلق، ورزش و تحرک کافی هب میزان حداقل 30 دقیقه در روز توصیه میشود.
- استفاده از مکملهای ملین یا شربت ملین طبق صلاحدید پزشک.
به طور کلی رعایت موارد ذکر شده در دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه باعث میشود این دوره با راحتی بیشتری طی شود و در نهایت بیمار نتیجه مورد نظر و دلخواه خود را از درمان بگیرد. همچنین رعایت نکات ذکر شده در دوره نقاهت هموروئید ترومبوزه باعث میشود احتمال ابتلای مجدد به این بیماری به صفر برسد.