پیش از پرداختن به لیزر کیست مویی ابتدا توضیح مختصری در خصوص آن ارائه می دهیم.
کیست مویی چیست؟
یکی دیگر از بیماری های مقعدی کیست مویی می باشد، که سبب ایجاد کیست حاوی مو در پایین کمر می گردد. این بیماری در اثر سایش پوست و بازگشت مو به داخل پوست ایجاد شده همچنین این بیماری بادرد و عقونت و ترشحات بد بو همراه است.
سيستکتومی کیست پيلونيدال
معمولا پزشکان متخصص جراحی عمومی و یا جراح دستگاه گوارش لیزر کیست مویی را انجام میدهد.
در صورت داشتن مشکلات مربوط به کيست پيلونيدال، می توان از طريق جراحی آن را برداشت و درمان کرد.
این روش به عنوان یک روش سرپایی انجام می شود، بنابراین نیازی به گذراندن شب در کلینیک نیست.
برخی مواقع ممکن است به شما دارو (بیهوشی عمومی) داده شود که شما را در خواب و بدون درد نگه دارد.
جراح کولون و روکتوم (کیست مویی، هموروئید، شقاق، فیستول)
در صورت مراجعه نکردن به موقع افراد به پزشک جراح لیزر کیست مویی به خاطر خجالت، ترس و شرم از ناحیه این بیماری فقط روند و هزینه های درمانی را بیشتر و پیچیده تر می کند.
بیماران معمولاً با شکایت ترشح یا درد در این ناحیه مراجعه میکنند.
معمولا علامت کیست مویی وجود یک یا چند عدد سینوس و یا سوراخ در این ناحیه میباشد.
اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند میتوان بدون عمل جراحی و فقط با فیبر لیزر کیست مویی را از بین برد .ولی اگر بیمار در مراحل بعدی و با عوارض مراجعه کند، باید بافت حاوی این کیست با نوع دیگری از لیزر یا بدون لیزر برداشته شود؛ چون عود این بیماری شایع است.
هنگام عمل باید بافت حاوی سینوس بطور کامل برداشته شود و بعد از عمل نیز بیمار باید از رویش مو در این ناحیه جلوگیری کند.
آشنایی با علائم بیماری کیست مویی
در شرایط عفونت نکردن کیست، علامتی وجود ندارد.
علائم کیست مویی با ایجاد عفونت مشهود می گردد که شامل : تب و لرز ، درد موقع نشستن ، ترشح چرک ، اگر هنگام نشستن احساس ناراحتی میکنید، یک بالش مخصوص در محل نشستن خود قرار دهید و ورم، درد، قرمزی و احساس درد با لمس می باشد جهت مطالب بیشتر علائم می توانید روی اینجا کلیک نمائید.
پس از مشاهده علائم کیست مویی چه اقداماتی لازم است؟
پس از مشاهده علائم بیماری قطعا این مشکل به تنهایی از بین نخواهد رفت و در طول زمان بدتر نیز خواهد شد. علاوه بر این، کیست های پیلونیدال بدن و سلامت شما را به خطر می اندازند و ممکن است منجر به گسترش بسیار خطرناک وشاید حتی مرگبار عفونت در بدن شما شود. جهت درمان یک کیست پیلونیدال، بهترین درمان لیزر کیست مویی است.
چه عواملی سبب ایجاد کیست مویی میشوند؟
قطعا عامل ژنتیک یکی از مهمترین عامل های ایجاد کیست مویی می باشد و اگر شخصی از اعضای خانواده اش قبلا مبتلا به کیست مویی شده باشد احتمال اینکه این شخص نیز مبتلا شود افزایش می یابد.
نشستنهای طولانی، چاقی “تعریق شدید” سابقه خانوادگی “شکاف عمیق بین دو باتک “شغل افرادی که در محل کار به طور طولانی حالت نشسته دارند .
فشار شدید و یا ضربههای تکرار شونده به این ناحیه ممکن است سبب تشدید احتمال بیماری کیست مویی شود. جهت مطالعه کامل عوامل کیست مویی بر روی اینجا کلیک کنید.
درمان کیست مویی با لیزر
درمان کیست مویی با بی حسی موضعی و در کمتر از یک ساعت بدون نیاز به جراحی ، بدون بستری و بیهوشی و بدون درد و خونریزی صورت می گیرد.
به چند مزیت استفاده از لیزر جهت درمان کیست مویی اشاره میکنیم
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن دربیمارستان.
- عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیمار از روز بعد از عمل می تواند راحت بنشیند، این در حالی است که درجراحی معمولی بیمار بمدت چند هفته باید در منزل بماند و از کار روزانه باز بماند.
- درجراحی با لیزر نیازی به پانسمان داخل زخم وتراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار می تواند حمام بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید در حالی که در جراحی معمولی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم ضروری است.
- میزان عود در هر دو روش جراحی و لیزر یکسان بوده و حدود ۱۰% می باشد اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به ۲% میرسد.
تشخیص کیست مویی
تشخیص کیست مویی با معاینه فیزیکی و دیدن سوراخهای ریزبین دو باتک داده میشود و بطور معمول آزمایش خون و عکسبرداری لازم نیست.
کیست مویی در زنان و مردان
کیست مویی در مردان بیشتر از زنان شایع است زیرا زخامت موها در مردان بیشتر بوده ولی سن بروز این بیماری در خانم ها 15 تا 25 می باشد. همچنین این بیماری در نوجوانانی که در آستانه کنکور هستند نیز شایع است. به طور کلی پیشنهاد می شود هم خانم ها و هم آقایانی که ناگزیر از کارشان مدت طولانی باید بنشینند. هر 30 دقیقه چند دقیقه را به ایستادن یا راه رفتن اختصاص دهند.
انواع لیزر در درمان کیست مویی
لیزردیود
در صورتی که در مرحله اولیه ی بیماری می باشید می توان به وسیله ی وارد کردن فیبر دیود دیواره ی کیست را حذف کرد.
در این حالت نیاز به جراحی نیست . بعد از اینکه فیبر لیزر خارج شد کیست مویی برداشته شده و یک زخم بیضوی کوچک ایجاد می شود.
لیزر پرتوان برای برداشتن کاملکیست
به وسیله این لیزر می توان سینوس را به طور کامل برداشت و بیشتر برای برداشتن کیست های متعدد کاربرد دارد.
مراقبت های بعد از درمان کیست مویی با لیزر
- تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه ی جراحی
- عدم انجام فعالیت های سنگین و داشتن خواب کافی
- تا بهبودی کامل از نشستن بر مکان های سفت و سخت و به مدت طولانی پرهیز کنید
- قدم زدن در چند روز پس از جراحی موجب افزایش جریان خون و جلوگیری از یبوست می شود
چرا کلینیک لیزر شفا؟
کلینیک شفا بیش از 15 سال است که صرفا بر روی درمان بیماری های نشیمنگاهی (مقعدی) و کیست مویی متمرکز می باشد و دارای با تجربه ترین کادر پزشکی در زمینه بیماری های مقعدی می باشد که نقش این تجربه در کاهش درصد عود بیماری و تشخیض و درمان صحیح بیماری بسیار ارزشمند می باشد.
یک 4 نظر
محمد
سلام.
بسته یا باز بودن عمل کیست مویی انتخاب بیمار هست یا تشخیص پزشک؟
من به خاطر شرایط کاریم نهایتا یه هفته میتونم تو خونه باشم. سریعترین بهبود تو کدوم روش جراحی هست؟
کلینیک لیزر
سلام
انتخاب براساس وضع بيماري و تشخيص پزشك است ولي در بيشترين موارد از نوع باز است. بهبود و بسته شدن زخم حدود يكماه زمان ميبرد ولي در جراحي باز توسط ليزر نهايت بعد از چند روز ميتوانيد سر كار خود حاضر شويد و أمور روزمره خود را انجام دهيد
براي اطلاعات بيشتر با ٢٢٣٥٩١٣٥ تماس بگيريد
ناشناس
سلام ببخشید من هم دچار کیست موی هستم ولی احساس درد و التهاب ندارم فقط ی نوع مایع ازش خارج میشه میشه کمک م کنید ک چیکار کنم
پزشک متخصص
درمان قطعى كيست مويى برداشتن آن با ليزر است در صورت تمايل ميتوانيد به مركز ما مراجعه كنيد. تلفن تعيين نوبت☎️٢٦٢١٨٦٠١-٢٦٢١٦٩٥٣