اغلب کسانی که از نظر جنسی فعالیت بالایی دارند ممکن است در دوره ایی از زندگیشان به ویروس پاپیلومای انسانی یا همان ویروس HPV مبتلا شوند. این ویروس شایع ترین عامل ایجاد زگیل های دهانی و زگیل های تناسلی است که از طریق رابطه دهانی و رابطه جنسی ایجاد میشود و در موارد حاد تر ممکن است سلامت فرد را به خطر بندازد. خواندن این متن به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری درباره روش های درمانی و علائم زگیل دهانی کسب کنید پس تا انتهای مطلب هماه ما باشید:
زگیل دهانی چیست؟
زگیل های دهانی در واقع برآمدگی های کوچکی هستند که در اثر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) بر روی لب ها یا در داخل دهان (زبان، لثه، پشت گلو، لوزه ها) به وجود میآیند. این زوائد ناخوشایند و گاهاً دردناک، معمولا از طریق بوسیدن یا اورال سکس به افراد منتقل میشود و ممکن است به مدت چند ماه تا چند سال نیز از بین نروند.
علائم زگیل دهانی
متاسفانه زگیل دهانی در ابتدا علائم مشخصی را از خود بروز نمیدهند و ممکن است فرد تا مدتی متوجه نشود که به HPV دهانی مبتلا شده است. همین امر میتواند موجب گسترش بیماری و شیوع بالای بیماری HPV در سراسر جهان شود.
از علائمی که معمولا در اثر ابتلا به HPV ایجاد میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گرفتگی صدا
- گلو درد مداوم
- گوش درد مداوم
- سرفه کردن خون
- غدد لنفاوی بزرگ شده
- کاهش وزن ناگهانی و بی دلیل
- رشد یا ایجاد توده بر روی گردن
- ظاهر شدن توده هایی بر روی گونه
عواملی که ریسک ابتلا به زگیل دهانی را افزایش میدهد
برخی از عوامل ممکن است در بروز زگیل های دهانی نقش داشته باشند و احتمال ابتلا به HPV را در افراد بالا ببرد. این موارد ریسکی در ایجاد زگیل دهانی عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- بوسیدن دهانی
- شرکای جنسی متعدد
- رابطه جنسی دهانی (اورال)
- مصرف بیش از حد نوشیدنی های الکل دار
- جنسیت (مردان بیشتر در معرض ابتلا هستند.)
راه های درمان زگیل دهانی
خوشبختانه امروزه روش های درمانی متعددی برای درمان زگیل دهانی وجود دارد؛ بنابراین تشخیص به موقع زگیل های دهانی میتواند در درمان موفقیت آمیز آن بسیار موثر واقع شود.
روش های درمانی که برای زگیل دهانی مورد استفاده قرار میگیرد موارد زیر را شامل میشود:
جراحی الکتریکی: با استفاده از جریان الکتریکی با فرکانس بالا میتوان زگیل های ایجاد شده در دهان را از بین برد.
برداشتن زگیل دهانی با جراحی: در این تکنیک بیمار تحت بیحسی عمومی قرار میگیرد و جراح با استفاده از تیغ جراحی زگیل های ایجاد شده را از سطح دهان خارج میکند.
کرایوتراپی: یکی دیگر از روش هایی که برای درمان زگیل دهانی مورد استفاده پزشکان قرار میگیرد به کارگیری از تکنیک کرایوتراپی است. در این روش جراح با استفاده از نیتروژن مایع زگیل دهانی را منجمد و در نهایت از بین میبرد.
لیزر زگیل دهانی: یکی از موثرترین و پر کاربردترین روش هایی که برای درمان زگیل دهانی وجود دارد، استفاده از لیزر است. اشعه قوی لیزر میتواند بدون کوچک ترین آسیب به بافت زبان زگیل های دهانی را ریشه کن کند. علاوه بر آن تکنیک لیزر درمانی در از بین بردن زگیل های اندام تناسلی مردان و زنان نیز بسیار پرکاربرد است.
استفاده از تری کلرواستیک اسید: طی تحقیقات انجام شده پزشکان به اثر بخشی این ماده در درمان زگیل دهانی پی بردند. به این صورت که با قرار دادن ماده بر روی زگیل ها به مدت 30 تا 60 ثانیه در 45 روز، میتوان به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد.