بیماری مقعدی شقاق تقریبا از هر 10 نفر 1 نفر را در دوره ایی از زندگی تحت تاثیر قرار میدهد؛ فرقی نمیکند جوان باشید یا پیر، زن باشید یا مرد، به هر حال با سبک زندگی ناسالم گرفتار این بیماری دردناک خواهید شد.
از درمان های خانگی گرفته تا درمان های دارویی و پزشکی میتوان این بیماری ناراحت کننده را برطرف کرد. اما آیا شقاق خود به خود درمان میشود؟ اگر شقاق را درمان نکنیم مشکلی پیش نمیآید؟ اینها بخشی از سوالات مبتلایان شقاق است که ذهنشان را درگیر کرده. اگر شما هم به دنبال جواب سوالات مرتبط با بیماری شقاق میگردید و ابهاماتی در این زمینه دارید؛ مطالعه ادامه متن را به شما پیشنهاد میدهیم:
شقاق چیست و چه علائمی دارد؟
به طور کلی به شکاف یا زخم های اطراف مقعد یا کانال مقعد، بیماری شقاق میگویند که ممکن است در زمان ابتلا به این بیماری برخی از علائم زیر را تجربه کنید؛ از جمله:
- درد شدید هنگام اجابت مزاج
- یک ترک یا زخم قابل مشاهده بر روی پوست اطراف مقعد
- مشاهده خون قرمز و روشن در لباس زیر یا بر روی دستمال کاغذی
- احساس سوزش شدید در ناحیه مقعد در حین و بعد از اجابت مزاج که ممکن است چندین ساعت این ناراحتی را حس کنید.
علت ایجاد شقاق مقعدی
افراد مختلفی ممکن است در دوره ای از زندگیشان به دلیل رعایت نکردن برخی از نکات و پیش گرفتن سبک زندگی ناسالم، بیماری شقاق را تجربه کنند. اما چه عواملی موجب بروز شقاق میشود؟ موارد ذکر شده در ادامه متن مواردی هستند که احتمال ابتلا به شقاق را در افراد افزایش میدهد؛ از جمله:
- زایمان
- یبوست
- رابطه مقعدی
- اسهال طولانی مدت
- یبوست و زور زدن در هنگام اجابت مزاج
شقاق مقعدی چه عوارضی دارد؟
به طور کلی عوارض بیماری شقاق شامل موارد زیر میباشد:
- عود: زمانی که شقاق را تجربه کردید ممکن است در معرض ابتلا به شقاق دیگر نیز در ناحیه مقعد باشید.
- عدم بهبودی: در صورتی که شقاق مقعدی بعد از گذشت 8 هفته بهبود نیابد به عنوان شقاق مزمن در نظر گرفته میشود که بهتر است برای درمان آن راه های دیگری را انتخاب کنید.
- زخم و پارگی که به عضلات اطراف کشیده میشود: یک شقاق ممکن است به عضلات حلقوی مقعد (اسفنکتر داخلی) که دهانه آن را بسته نگه میدارند گسترش یابد و بهبود شما را دشوارتر کند.
اگر شقاق درمان نشود چه اتفاقی میافتد؟
حالا که با بیماری شقاق آشنا شدید نوبت به جواب این سوال میرسد. در صورتی که بیماری شقاق را جدی نگیرید و بدون اقدام به تغییر سبک زندگیتان بخواهید این بیماری خود به خود درمان شود باید بگوییم که سخت در اشتباهید!
شقاق معمولا در عرض چند هفته بدون نیاز به درمان خاصی برطرف میشود این در حالتی است که فرد به یبوست یا اسهال مزمن مبتلا نباشد. اگر شقاق درمان نشود همچنان احساس درد و سوزش و همینطور خونریزی ادامه خواهد داشت و از آنجایی که این ناحیه مدام با مدفوع در تماس است میتواند در اثر اجابت مزاج به مرور زخم های بزرگتری را ایجاد کند و حتی شانس عفونی شدن زخم ها را افزایش دهد.
روش های درمانی شقاق
- درمان های خانگی: بیماری شقاق را در اکثر مواقع به راحتی میتوان با راهکارهای ساده خانگی درمان کرد از جمله گنجاندن خوراکی های حاوی فیبر در رژیم غذایی، مصرف مایعات فراوان، حمام سیتز و… .
- درمان های گیاهی و دارویی: شما میتوانید با درمان های گیاهی و دارویی اثر بخشی درمان های خانگی را بیشتر کنید و درد و سوزش ناشی از شقاق را کاهش دهید.
- درمان با لیزر Co2: اگر به دنبال سریع ترین راه برای درمان شقاق میگردید، درمان با لیزر Co2 میتواند بهترین گزینه باشد. شما این کار را میتوانید در مراکز تخصصی و یا کلینیک لیزر شفا انجام دهید و شاهید نتایج مطلوب آن باشید.
*برای اطلاع کامل از روش های درمانی شقاق بر روی لینک کلیک کنید.*