وزنه برداری یکی از راه های عالی برای تقویت استقامت، کنترل وزن، بهبود تمرکز و همینطور بهبود کیفیت زندگی افراد است؛ که البته با این حال میتواند معایب خاص خود را نیز به همراه داشته باشد.
به این صورت که اگر در یک جلسه تمرینی بیش از حد استاندار وزنه برداری کنید ممکن است به ردهای عضلانی و یا دردهای مفاصل دچار شوید؛ حتی این موضوع میتواند ریسک ابتلا به بیماری هموروئید را در شما افزایش دهد.
در صورتی که در گذشته سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشید و بخواهید ورزش وزنه برداری را ادامه دهید پیشنهاد میکنیم علاوه بر درمیان گذاشتن این موضوع با مربی شخصیتان، با پزشک متخصص بیماری های مقعدی نیز در این باره مشورتی داشته باشید.
چه ارتباطی بین وزنه برداری و بیماری هموروئید وجود دارد؟
عوامل متعددی در ابتلا به بیماری بواسیر نقش دارد که یکی از آنها بلند کردن اجسام سنگین و زور زدن بیش از حد و فشار آوردن به نواحی تحتانی شکم است. از این رو افرادی که به تازگی این ورزش را شروع میکنند تمایل دارند نفس خود را حبس کرده و در حین بلند کردن فشار زیادی به خود وارد کنند.
این عمل، فشار زیادی به اندام های داخلی از جمله سیاهرگ های نزدیک ناحیه رکتوم و مقعد وارد میکند که به نوبه خود میتواند ریسک ابتلا به بیماری هموروئید را در افراد افزایش دهد.
تنفس صحیح کلید وزنه برداری
از آنجایی که تنفس یک فعالیت ناخود آگاه است و ما بدون هیچ تلاش آگاهانه آن را انجام میدهیم، قطعا آخرین چیزی است که در هنگام تمرین به ذهن ما میرسد.
بنابراین برای اینکه بتوانید تا حد قابل توجهی از عود بیماری بواسیر پیشگیری کنید یا علائم آن را در حین وزنه برداری کاهش دهید توصیه میکنیم قبل از هر بار بلند کردن، یک نفس عمیق بکشید و سپس نفستان را نگه دارید.
در حالی که وزنه را بلند میکنید، هوا را به سمت گلوی خود هدایت کنید. در پایان حرکت لیفت، نفس خود را به طور کامل بازدم کنید و با هر بار تکرار، این روند را نیز تکرار کنید.
این کار فشار را از روی اندام های داخلی شما کم میکند و همینطور میتواند از فشار دادن هالتر یا پرس نیمکتی (که شبیه به نوع زور زدن در توالت است که باعث ایجاد هموروئید می شود) نیز جلوگیری کند.
با چه پزشکی درباره بیماری هموروئید مشورت کنم؟
اگر دچار بیماری بواسیر شدید و در عین حال نیاز دارید تا به تمرین حرفه ای وزنه برداری ادامه دهید بهتر است علاوه بر مشورت با مربی شخصیتان با یک متخصص بیماری های مقعدی در این باره صحبت کنید.
دکتر داوود تاجبخش با بیش از 20 سال سابقه تجربه کار در زمینه بیماری های مقعدی میتواند در این زمینه که چگونه با وجود بیماری هموروئید در حین ورزش و وزنه برداری از علائم آن بکاهیم یا حتی از ابتلا به آن جلوگیری کنیم، میتواند بهترین راه حل را به شما ارائه دهد.
شما میتوانید براش مشاوره رایگان از طریق واتساپ در تماس باشید و یا به شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.