از درمان کیست مویی در بارداری چه می دانید؟
در این مقاله قصد داریم از کیست مویی در بارداری یا سینوس پیلونیدال در بارداری صحبت کنیم، بدین منظور باید با بیماری کیست مویی آشنا شویم. همچنین شناخت علائم و علل به وجود آورنده آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است تا پس از آن بتوانیم به معرفی روشهای درمان کیست مویی در بارداری بپردازیم.
کیست مویی در بارداری از جمله بیماریهای پوستی میباشد که طی آن، موی فرد به جای اینکه به سمت بیرون رشد کند، به سمت داخل پوست رشد کرده و باعث ایجاد یک کیسه داخل پوست میشود که تعداد زیادی مو داخل آن وجود دارد. معمولا این بیماری در افرادی که پرمو هستند، بیشتر شایع است. همچنین درصد بروز آن در مردان بیشتر از زنان میباشد. ظهور آن نیز بیشتر نزدیک به انتهای کمر یا به عبارت دقیقتر خط باسن میباشد که به صورت یک یا چند سوراخ ریز خود را نشان میدهد. همچنین، کیست مویی در بارداری خود را در ناحیه زیر بغل نیز ممکن است، نشان دهد. در این بیماری، تعداد کانال یا حفره در زیر پوست به هم مرتبط میشوند که از این جهت به آن سینوس پیلونیدال نیز میگویند.
بیماران، معمولا کیست مویی را زمانی که از سوراخهای آن ترشحات چرکی به بیرون ترشح پیدا میکند، متوجه میشوند. همچنین این ترشحات ممکن است بد بو نیز باشند.
برای اینکه زنان باردار متوجه وجود کیست مویی در خود شوند، لازم است علائم و نشانههای آن را به خوبی بشناسند تا با آگاهی به موقع از آن، نسبت به درمان به موقع آن نیز اقدام کنند. پس با ما همراه باشید.
شکل 1- از سینوس پیلونیدال در بارداری چه میدانید؟
علائم کیست مویی در بارداری و تشخیص زود هنگام آن
در این قسمت به بررسی علائم کیست مویی در بارداری و در نتیجه تشخیص زود هنگام آن خواهیم پرداخت. کیست مویی در ابتدا علائم خاصی نداشته و تنها به صورت چند تا سوراخ ریز میباشد. در صورتی که سینوس پیلونیدال در بارداری عفونی شود، میتواند شامل علائم زیر باشد:
- احساس درد
- قرمزی، التهاب
- تب و لرز
- ترشحات چرکی و گاها بد بو
پس از اینکه وجود این علائم در شما تایید شد، برای تشخیص نهایی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. تشخیص نهایی توسط پزشک پس از معاینه شما، اتفاق خواهد افتاد. در صورت تایید وجود سینوس مویی در بارداری در شما باید به به فکر درمان آن با روشهای زیر باشید.
شکل 2- از سینوس پیلوندال در بارداری چه میدانید؟
درمان کیست مویی در بارداری به چه صورت است؟
درمان کیست مویی در بارداری به صورت زیر میباشد. معمولا پزشک متخصص برای رفع التهاب و درد در زنان باردار، از داروهای آنتیبیوتیک استفاده میکند. در صورتی که با این کار بتواند از حاد شدن بیماری جلوگیری کند، درمان نهایی آن با لیزر یا جراحی را به بعد از بارداری بیمار موکول خواهد کرد. زیرا استفاده از روشهای درمانی مذکور یعنی لیزر و جراحی برای دوران بارداری مناسب نمیباشد. با تمامی این توضیحات، باید گفت پیشگیری قطعا موثرتر و بهتر از درمان میباشد. بدین منظور رعایت بهداشت ناحیه انتهای کمر یا همان دنبالچه از طریق اصلاح به موقع آن و جلوگیری از افزایش وزن از روشهای موثر جهت پیشگیری از کیست مویی در بارداری یا همان سینوس پیلونیدال خواهد بود. داروهایی که جهت درمان کیست مویی در بارداری، توسط پزشک تجویز میشود، داروهایی خواهد بود که ضرری برای جنین و مادر نخواهد داشت. پس از این بابت لازم نیست نگرانی داشته باشید.
به طور کلی هنگام درمان سینوس پیلونیدال در بارداری روشهای زیر پیشنهاد میشود:
- تخلیه ناحیه از ترشحات چرکی در صورت چرک کردن یا عفونت کردن و پانسمان کردن آن توسط پزشک. این کار باید توسط پزشک انجام شود.
- در صورتی که بیماری در وضعیت پیشرفته باشد، باید از درمانهای اصلی مانند جراحی استفاده کرد. این کار بهتر است در صورت لزوم در سه ماهه دوم بارداری انجام شود.
- برای درمان کیست مویی از طریق لیزر، این کار بهتر است پس از زایمان انجام شود.
شکل 3- از کیست مویی در بارداری چه میدانید؟
در ادامه به روشهای پیشگیری از ابتلا به سینوس مویی در بارداری اشاره میکنیم:
- اصلاح نواحی پرمو به خصوص در فصل تابستان
- از نشستن طولانی مدت بر روی صندلی و در نتیجه تعرق نواحی پرمو باید جلوگیری کنید. بدین منظور هر دو ساعت یکبار کمی راه رفته و نرمش کنید.
- از اضافه وزن زیادی پرهیز کنید و سعی کنید همیشه وزن خود را در محدوده نرمال نگه دارید.
رعایت این موارد به پیشگیری از ابتلا به سینوس پیلونیدال در بارداری، کمک بسیار شایانی میکند.